Meditacije

 

Možda ste bili zainteresovani za Meditaciju jer želite da postignete smirenost i spokoj, ili da imate zdravije telo, ili možda da biste privukli pozitivne stvari, ljude i povećali ličnu sreću.

Vaša je namera možda čak da postanete srećniji, inteligentniji i da razvijete intuiciju ili dostignete prosvetljenje. Razlog može biti i nesebičan, da prosto imate ideju o stvaranju boljeg sveta za sve nas.Bez obzira šta je vaša namera, postoji jednostavna ali efikasna tehnika koja vas može dovesti do cilja.

To je Meditacija Blizanačkih Srca.

Meditacija se sve više prihvata kao vežba koja prevazilazi kulturne i religiozne granice i nudi praktikantima mogućnost za direktni kontakt sa istinom o njihovom postojanju. Meditacija je vežba koja prevazilazi dogme svih religija. U isto vreme ona je suština svih religija.

 

"Duhovnost je način Života, to nije samo meditiranje" GMCKS

MEDITACIJA NA BLIZANAČKA SRCA

Meditacija Blizanačkih srca je jedna od vrlo naprednih duhovnih tehnika, koja je u prošlosti bila poznata samo odabranim učenicima, a zahvaljujući vrednim naporima Grand Master Čoa Kok Suija sada je dostupna javnosti.

Njena tajna leži u aktiviranju ljudskih energetskih centara, Srca i Krune bez kojih prosvetljenje nije moguće.

Ima mnogo načina za aktivaciju srčane i krunske čakre, kao što je Hatha joga, jogističke tehnike disanja, pevanje mantri i tehnika vizualizacije, ljubav prema članovima porodice i svim osobama koje volimo (ili koje su nam bliske). Sve ove tehnike su efektne ali nisu dovoljno brze, dok jedan od najefikasnijih i najbržih načina ipak ostaje Meditacija Blizanačkih Srca.

 

Srčani energetski centar nalazi se na sredini grudnog koša. U njemu su smeštene više prefinjene emocije, ljubav prema članovima porodice i svim osobama koje volimo(ili koje su nam bliske). Krunski energetski centar, nazvan i duhovni srčani centar, nalazi se na vrhu glave. On je prelaz ka višoj duhovnoj svesti kroz osvešćivanje ljubavi prema nepoznatima, ugroženima, planeti Zemlji i Bogu kao vrhovnom tvorcu Univerzuma.


Kad su srčani i krunski energetski centri dovoljno aktivni i razvijeni, osoba koja praktikuje meditaciju doživljava Božansku ljubav i Jedinstvo sa svim.
Redovno primenjivanje meditacije Blizanačkih Srca dovodi do fizičke, emotivne i mentalne harmonije. Doživećete unutrašnji mir i spokojstvo, postaćete moćni
  iscelitelj.

Meditacija Blizanačkih Srca je neprocenljiva forma služenja celom svetu, blagosiljajući Majku Zemlju sa ljubavlju i nežnošću, mirom, radošću i dobrom voljom.

Svake srede od 18h u prostorijama Udruženja održavaju se redovne besplatne grupne Meditacije Blizanačkih Srca. Pridružite nam se i postanite redovni praktikant, a ujedno time pojačajte i efekat grupne meditacije.

Pridružite nam se i na online meditacije putem Zoom-a u ovim izazovnim vremenim!      Pogledajte odeljak Aktivnosti i Video Streaming za sve detalje!

Molimo Vas da zbog velikog broja zainteresovanih blagovremeno najavite svoj dolazak na  meditaciju.

Atma Namaste!

Meditacija Blizanačkih Srca je neprocenljiva forma služenja celom svetu, blagosiljajući Majku Zemlju sa ljubavlju i nežnošću, mirom, radošću i dobrom voljom.

Master Čoa Kok Sui daje nam sledeća uputstva za meditaciju -citati iz njegove knjige ’’Iza Granica Uma - Sutre Zlatnog Lotosa’’ :


Meditirajte zbog sebe, a ne zbog učitelja.
Cilj meditacije je razvoj vaših viših sposobnosti. Bez ovog razvoja, razumevanje dubokih duhovnih istina je nemoguće.
Pravila meditacije su slična sa pravilima vožnje. Pratite jednostavne instrukcije.
Meditacija ima efekat pročišćenja, povećava konekciju sa Višom Dušom.
Meditacija ubrzava proces evolucije otklanjajući negativne tendencije.
Ljudi su generalno psihološki blokirani. Pre meditacije trebate da se pročistite da bi smanjili mogućnost za psihološki disbalans.
Unutrašnji nemir vas sprečava da saznate ko ste Vi ustvari. Regulišite vaše misli i emocije! Oblak negativnih misli i emocija u auri je kao gust i čvrst oklop, zamagljuje vam pogled, slično kao da nosite tamne naočare. Ovo sprečava ljude da razmišljaju trezveno.
Ne meditirajte razmišljajući o onima koji su vas povredili. Ono o čemu meditirate to ćete i postati. Meditirajte misleći na duhovne vodiče i na Svevišnja bića.
Svest je neophodna za duhovnu evoluciju. Da bi imali unutrašnju svesnost morate da praktikujete iskrenost i objektivnost prema sebi. Kad je situacіja van vaše kontrole budite smireni. Povucite se i meditirajte. Sačekajte bolji trenutak.
Kad meditirate, ne očekujte. U suprotnom meditirate na sopstvena očekivanja i nećete iskusiti samu meditaciju.
Napravite raspored. Sve dok ne usvojite tačan termin za praksu, nećete meditirati.
Svetlost je uvek prisutna, a koliko će je biti zavisiti od  vas.

MEDITACIJA ZA SAMOISCELJENJE

Preko meditacije Blizanačkih Srca meditator prima veliku količinu Božanske energije. Ova energija, koja se javlja kao brilijantno bela svetlost, može se upotrebiti za isceljenje, usmeravajući je ka obolelom delu tela.
Na CD-u Meditacija Blizanačkih Srca i Pranično samoisceljenje nalazi se meditacija pod ličnim vođstvom Master Čoa Kok Suija. Postoji mogućnost da naučite još moćnije meditacije (Meditacija za Duhovnu Realizaciju) na seminarima za napredne prana iscelitelje, takozvane Arhatik Joge.

MEDITACIJA ZA DUHOVNU REALIZACIJU

Upoznajte sebe kroz meditaciju i iskusite unutrašnji mir i blagoslov. Tradicionalne meditacije, tajna čuvana vekovima, prvi put su otkrivene i predate javnosti. Ove će vam tehnike omogućiti da postignete jedinstvo vaše Inkarnirane duše (često opisana kao karakter niže duše) sa vašom Višom dušom.
Ovaj fenomen je poznat kao „Realizacija duše“, „Prosvetljenje“ ili „Samo-realizacija“. Viša duša je seme božanstvenosti u svima nama, jer smo svi napravljeni prema Božjem liku. Biti jedno sa svojom Višom dušom, znaći biti jedno sa JA SAM, ISUS, BUDA, ŠIVA, KRIŠNA prirodom u nama. . .
Saznajte tajnu Plavog bisera, 12-te čakre, Medicinskog Kaduceusa za aktiviranje Kundalini energije, srebrnih niti... Naučite kako doživeti unutrašnji mir, spokojstvo i jasnost u zauzetom i haotičnom domaćem i radnom okruženju…